A munkafolyamat

Hogyan keletkezik a szennyeződés a házfalakon?

Abban mindannyian egyetértünk, hogy szükséges épületeink falait megtisztítani az évtizedek alatt lerakódott szennyeződésektől, algáktól, gombáktól és baktériumtelepektől.

De mi maga a szennyeződés? Csak a látványt rontja, vagy károsíthatja homlokzataink szerkezetét is?

Mit tehetünk ellene?
Örömmel válaszolunk kérdéseire.

Mit lehet tenni a szennyezés ellen?

Az algáknak mindössze vízre és fényre van szükségük az élethez és a növekedéshez. Tehát a természetes időjárási körülmények között az algák mindenhol kialakulhatnak, és gyorsan megtalálják az ideális növekedési feltételeket. Ez azt jelenti, hogy a modern építési technológiák, valamint a korszerű festékek és a bevonatok ellenére sem zárhatjuk ki az algák megjelenését.

Ezek miatt még fontosabb, hogy a szennyeződések időben eltűnjenek a homlokzatról, még mielőtt azok nem csupán a látványt rontanák el, hanem veszélyessé válnának falaink állagára. Egyedülálló homlokzattisztítási eljárásunkkal ezt különösen kímélő módon tesszük, és védő fertőtlenítőszerrel megakadályozzuk, hogy gyorsan egy új, csúnya biofilm rakódjon le a ház falára.


Az ok

A ház falain a csúnya elszíneződés leggyakoribb okai az algák és a gombák. Az a tény, hogy a fedőréteg termikusan el van választva a falaktól, gyor páralecsapódást okoz a felületen. A kondenzáció által létrejött nedvesség ideális táptalajt biztosít az algák és gombaspórák számára, amelyek gyorsan elterjednek, és általában zöldesfekete vagy rozsdabarna bevonattal járnak. A falakra rácsapódó eső vagy a hiányzó ereszcsatorna tovább segíti a növekedésüket.

Ez nem csak kellemetlen, de ártalmas is lehet a homlokzatra. Saját életfolyamatai közben során a keletkező bio-bevonat kis mennyiségű savat termel, amelyek hosszú távon korrozív hatásúak, és ezáltal a vakolat szilárdsága csökkenhet, és porózussá válhat. Ezáltal a lebegő mikrorészecskék és a szennyező anyagok könnyebben bejuthak a falba, amely nélyebb elszíneződéshez vezethet. A homlokzat rendszeres tisztítása megvédi homlokzatát a káros hatásoktól, és hosszabb ideig élvezheti otthonát.

A megoldás folyamata


Eljárásunkkal bármilyen anyagú - nemesvakolat, kő, stb. - de akár fém (alumínium) falfelületek kezelése is megoldható.
Műemlék épületek tisztítását is vállaljuk!

11 m magasságig állványozás nélkül dolgozunk, magasabb épületek esetén mobildarut használunk.
Munkánk előtt állapot- és terepfelmérést végzünk.
Tevékenységünk víz- és áramfogyasztása nem a tulajdonos számláját terheli!


Előkészületek

Tisztítószer felvitele

A tisztítószert, amelyet kifejezetten a homlokzat tisztítására fejlesztettek ki, a fal nagy területén elosztják. Ehhez a művelethez szakembereink akár 10 méter hosszú csöveket használnak, és így elkerülhetik az állványzat időigényes felépítését.

Behatási idő

Rövid idő elteltével láthatóvá válnak a szennyeződés feloldódásának első jelei. A tisztítószer behatol a fal pórusaiba, és így biztosítja a mély, hatékony tisztítást. Még a mély elszíneződéseket is hatékonyan semlegesíti.

Megjegyzés:

Ha a tisztítandó felület tíz méternél magasabban van, vagy nehezen hozzáférhető, ez nem jelent problémát, ehhez mobil munkaállványokat használunk.

Leöblítés vízzel

Az expozíciós idő eltelte után a szennyeződést tiszta vízzel leöblítik. A teleszkópos tisztítócső víznyomása kíméletes a vakolathoz, így az nem sérül meg, csak a feloldott szennyeződést távolítja el.

Használjon homlokzati felületvédelmet

Épületének homlokzata most újnak tűnik! Annak érdekében, hogy hosszú ideig így maradjon, átlátszó védőoldatot alkalmazunk a tiszta felületre. Bebizonyosodott, hogy gátolja az algák és gombák újbóli megtelepedésését, így hosszabb ideig élvezheti a folt nélküli homlokzatot.

Előtte / utána


Egyetlen kép is többet mond ezer szónál...

Kérje ingyenes próbatisztításunkat, így meg tud győződni hihetetlen hatásáról.

Különösen a forgalmas utak mentén egy szikrázóan tiszta ház valódi látványosság, és büszkesége a tulajdonosoknak.


Van kérdése?

Szeretne egy ingyenes konzultációt, amely magában foglalja a mintaterületet és az ajánlatot a helyszínen? Nincs probléma! Írj nekünk!

Van kérdése?

Szeretne egy ingyenes konzultációt, amely magában foglalja a mintaterületet és az ajánlatot a helyszínen? Nincs probléma! Írj nekünk!
e-mail: office@clean-vall.eu

Kapcsolat...